,

Ochelari GOCCLES pentru detectarea cancerului oral | Pierrel


Goccles® este un dispozitiv medical fabricat în Italia, care utilizează lumina de polimerizare comună prezentă în fiecare cabinet stomatologic pentru a efectua o examinare rapidă și non-invazivă a autofluorescenței cavității bucale, identificând orice leziune precanceroasă și canceroasă.

7.387 lei

Ochelari GOCCLES pentru detectarea cancerului oral | Pierrel

Goccles® este un dispozitiv medical fabricat în Italia, care utilizează lumina de polimerizare comună prezentă în fiecare cabinet stomatologic pentru a efectua o examinare rapidă și non-invazivă a autofluorescenței cavității bucale, identificând orice leziune precanceroasă și canceroasă.

Non-invaziv, rapid și nedureros.

Simplu, dar eficient: nu este nevoie de geluri, lichide sau medii contrastante. Pur și simplu puneți ochelarii și identificați vizual zonele suspecte folosind o lumină de polimerizare clasică.

PREVENIREA SI DIAGNOSTICUL PRECOCE FAC DIFERENTA.

Cancerul oral este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer la nivel global și, din păcate, detectarea lui în stadiu avansat este o problemă comună la nivel mondial. Descoperirea timpurie este cel mai important pas în reducerea ratei mortalității: atunci când se realizează detectarea în prima etapă, pacienții au o rată de supraviețuire de 80 până la 90%. Cunoașterea factorilor de risc și o examinare regulată, inclusiv un screening al întregii guri, sunt esențiale în depistarea precoce a cancerelor și leziunilor precanceroase.

GOCCLES® a fost testat pe parcursul a două studii, dintre care unul multicentric, pe un total de 78 de leziuni diferite: de la pacienți în monitorizare pentru carcinom oral până la pacienți cu leziuni suspecte care se prezintă pentru prima dată.

GOCCLES® a ajutat la observarea fenomenului de pierdere a autofluorescenței în diverse cazuri specifice (displazie ușoară, moderată și severă, carcinom in situ, cancer oral invaziv). În patru cazuri au fost observate leziuni invizibile cu ochiul liber (inclusiv un cancer oral invaziv). În timp ce în zece cazuri, dispozitivul a permis îndepărtarea completă a leziunilor ale căror margini nu se distingeau clar cu ochiul liber.

CE ESTE FLUORESCENȚA ȘI AUTOFLUORESCENŢA CELULELOR-ȚESUTURILOR?

Celulele conțin molecule fluorescente, numite și fluorofore sau pur și simplu fluoruri, care devin fluorescente atunci când sunt excitate de radiații UV / Vis de lungime de undă adecvată, răspunzând distinct la lumină în comparație cu alte molecule.

Această emisie de fluorescență, care rezultă din fluorofori endogeni, este o proprietate intrinsecă prin adăugarea de markeri exogeni). În termeni mai simpli, fluorescența este o proprietate a unor molecule în care se absoarbe lumina unei culori, ceea ce duce la o lumină de altă culoare emisă.

În medicină, abordarea fundamentală a detectării fluorescenței displaziei și malignității precoce este utilizarea auto-fluorescenței endogene specifice țesuturilor.

Comportamentul de autofluorescență a țesuturilor poate fi văzut cu ușurință în mucoasa orală cu un filtru optic după excitarea celulelor, folosind lumină de excitație (cum ar fi lumină curativă).

Această tehnică permite screening-ul rapid al suprafeței interne a mucoasei orale pentru a oferi o detectare precisă, neinvazivă a displaziei și a cancerului precoce.

EMISIE DE LUMINĂ CURATIVĂ 390-500mm

(Lampa trebuie păstrată la 20-50 cm de mucoasă)

 REACȚIA DE AUTO-FLUORESCENȚĂ

Mucoasa normală emite o fluorescență verde. Fluoroforul de interes pentru noi este flavin adenină dinucleotidă (FAD), care, în forma sa oxidată ca răspuns la o lumină de 450nm (albastru-violet) emite lungimea de undă a fluorescenței de 515nm (verde).

FĂRĂ AUTO-FLUORESCENȚĂ

La tumoare, fluorescența țesutului FAD oxidat iradiat cu lumină albastră-violet scade din cauza modificărilor metabolismului celulelor afectate; lumina este absorbită de țesutul tumoral care prezintă o zonă întunecată.

Continut pachet:

  • Ochelari Goccles – Filtre optice Goccles asamblate pe cadru hipoalergenic reglabil la tâmplă.
  • Clemă pentru camera smartphone echipat  cu același filtru optic Goccles pentru a obține o imagine a autofluorescenței leziunii.
  • Spray lichid de curățare – Se folosește o soluție de curățare de 50 ml cu laveta din microfibră pentru a curăța elementele optice ale dispozitivului Goccles.
  • Set de întreținere – O șurubelniță de precizie pentru cadru și o lavetă cu microfibre marca Goccles pentru a curăța elementele optice.
  • Snur și husă – Un șnur confortabil cu zonă de ajustare a Goccles pe față și o husă de protecție pentru ochelari.
  • Ghid de examinare și instrucțiuni de utilizare – Goccles  Instrucțiuni de utilizare și un ghid despre modul de efectuare a examinării orale.

 

 

S-ar putea să-ți placă și…