ortodontie asistata laser

Ortodonție asistată laser

Tehnicile de tratare a anomaliilor dento-maxilare au evoluat considerabil în ultimii ani. Atât în rândul copiilor, cât și al adulților, există numeroși pacienți care au nevoie de tratament ortodontic. Scopul este mereu același: aliniera dinților, corectarea ocluziei dentare și îmbunățățirea aspectului facial.

Este deja binecunoscut faptul că tratamentul ortodontic cu un aparat fix nu este unul plăcut pentru pacient. Cauzele sunt durerea, sensibilitatea, tensiunea care apar ca urmare a migrării dentare și, bineînțeles, durata de purtare de câțiva ani. Leziunile mucoase sunt și ele o problemă foarte frecventă în rândul celor care urmează un tratament ortodontic.

Laserul Epic de la Biolase reprezintă un instrument care vă poate ajuta să gestionați situațiile specifice unui tratament ortodontic datorită lungimii de undă de 940nm.

  1. Etapa chirurgicală:
  • Expunerea dinților incluși submucos
  • Frenectomii
  • Gingivectomii

Aceste proceduri pot fi realizate foarte simplu cu ajutorul laserului diodă Epic de la Biolase. Nu mai este nevoie să trimiteți pacienții la medicul chirurg pentru aceste intervenții. Orice incizie va putea fi realizată rapid, fără sângerare, cu o vizibilitate sporită. În plus, nu veți avea nevoie de fire de sutură.

 

  1. Biostimulare

Unul dintre cele mai importante avantaje ale laserului în tratamentul ortodontic în reprezintă biostimularea. Acasta ajută la desensibilizarea terminațiilor nervoase și încurajarea proceselor de biostimulare.

Apar aici 2 beneficii principale:

  • Accelerarea traslației dinților (scurtarea perioadei de purtare a aparatului cu peste 30%)
  • Analgezia post-activări – prin desensibilizarea terminațiilor nervoase pacientul nu

mai are aceleași dureri

Laserul diodă Epic poate fi achiziționat cu o piesă specială care vă permite să efectuați această biostimulare.

Tot cu ajutorul laserului diodă puteți accelera vindecarea ulcerațiilor orale, pacientul simțind o ameliorare imediată a durerii.

 

  1. Albire

După finalizarea tratamentului ortodontic, majoritatea pacienților își vor dori să aibă dinții albi.

Albirea laser este alegerea cea mai bună pentru pacienții care au trecut printr-un tratament ortodontic datorită timpului redus de expunere la acțiunea peroxidului. Este binecunoscut faptul că efectele precum sensibilitatea dentinară și alterarea strcuturii smalțului se datorează timpului de expunere. Laserul este un instrument care ne permite să diminuăm considerabil acest timp (în comparație cu orice altă tehnică utilizată), fără implicații patologice la nivelul pulpei.

 

Laserul reprezintă așadar un instrument esențial în ortodonția modernă, cu avantaje reale atât pentru medicul utilizator, cât și pentru pacienți. Un timp mai scurt de tratament pentru reprezintă un adevărat avantaj pentru dumneavoastră, iar pacieții dumneavoastră vor împărtăși această experiență cu toți cunoscuții. Laserul dioda Epic 10 poate fi achiziționat AICI.