compozit dentar pret

Stomatologie ECO: Compozitul GREEN fotopolimerizabil

Lampa de fotopolimerizare este un aparat indispensabil în orice cabinet stomatologic. Procesul de fotopolimerizare este atât de des întâlnit datorită numărului foarte ridicat de restaurări compozite sau sigilări.

De multe ori acest proces nu este tratat cu atenția meritată și apare o fotopolimerizare insuficientă a compozitului dentar. Aceasta poate avea drept rezultat o adeziune insuficientă, procese carioase care revin, toxicitate pulpară sau eliberarea monomerilor reziduali înalți în cavitatea orală. Acești monomeri reziduali intră în corpul uman prin piele, mucoasa orală și gastro-intestinală, dentină și pulpă.

Există în momentul de față sisteme de restaurare (compozit fotopolimerizabil) care se bazează pe o nouă tehnologie produsă fără adăugarea de TEGDMA sau HEMA.

De ce este importantă compoziția fără TEGDMA și HEMA?

Mulți dintre pacienți sunt alergici la aceste substanțe. S-a demonstrat, de asemenea, că produșii metabolici intermediari rezultați din această descompunere pot avea efecte toxice – care duc la intoxicații. În timpul descompunerii HEMA și TEGDMA, la nivel hepatic, s-a detectat formarea unui produs intermediar epoxi și a unor acizi epoxi-metacrilici. Compușii epoxici sunt considerați carcinogeni și mutageni.

De-a lungul timpului, un număr tot mai mare de pacienți a avut manifestări ale efectelor adverse ale acestor substanțe (reacții lichenoide, eczeme, astm). Acestea au apărut după restaurări stomatologice cu materiale compozite: fațete dentare compozit, obturație compozit, coroane dentare compozit etc.

HEMA și TEGDMA aparțin unui grup de substanțe (metil)metacrilați care sunt recunoscute ca fiind extrem de alergene. Personalul medical care manipulează aceste substanțe face parte dintr-o categorie extrem de ridicată de risc deoarece este supus contactului frecvent și direct cu acestea.

DentaDeals vă propune o variantă extrem de estetică, durabilă și calitativă de material de obturație care este complet lipsită de HEMA, TEGDMA și BisGMA produsă de Saremco Dental. Aceasta este o companie elvețiană cu o experiență de peste 20 de ani care produce materiale compozite, compozit flow și sisteme adezive de înaltă calitate fără compuși toxici sau alergeni.

Kit-ul de compozit fotopolimerizabil conține o seringă acid demineralizant, adeziv fotopolimerizabil, 3 seringi compozit ELS (A2, A3, A3.5/B4), instrucțiuni de utilizare, șablon de culori și CADOU o lampă fotopolimerizare LED.

Cumpărați kit de compozit fotopolimerizabil!