Turbina dentară. Cum o întreținem corect?

Turbinele dentare sunt piese de mână cu care pot fi realizate numeroase proceduri stomatologice, indispensabile în orice cabinet. Este ideal ca acestea să aibă o dimensiune potrivită pentru procedura aleasă, să fie ușoară, cu o formă ergonomică și să vă permită să lucrați într-un mod confortabil.

Turbinele stomatologice sunt realizate din diverse materiale și au tehnologii diferite. Unele au o aerodinamică mai bună. Altele sunt făcute mai atent, sunt mai rezistente și au o gamă largă de viteze care să vă ajute să vă măriți productivitatea.

Cel mai important aspect în prelungirea duratei de viață a unei turbine, fie că vorbim despre una clasică, fie că vorbim despre una cu led, îl reprezintă felul în care ne ocupăm de întreținerea acesteia. Turbinele se pot defecta mult mai repede decât ar trebui atunci când nu sunt unse corespunzător.

Când se ung turbinele?

Dacă o turbină este utilizată de dimineața până seara, aceasta trebuie să primeasca lubrifiere de 2 ori pe zi (de exemplu seara și la prânz)

Cum se realizeaza o ungere corectă?

Cu ajutorul unui spray care oferă curățare, dezinfectare și ungere. Ideal ar fi să folosiți un dispozitiv automat pentru această manoperă – o alternativă pentru acest aparat găsiți aici.

Unde se ung turbinele?

Acestea au nevoie de lubrifiere atât în partea de jos, cât și în rotor pentru o funcționare optimă.

De ce să alegeți o turbină dentară ieftină?

Pentru că durata de viață a unei tubine depinde cel mai mult de întreținere, iar majoritatea producătorilor internaționali consacrați produc turbinele dentare în China.

 

Un detaliu important în utilizarea unei turbine este să nu se creeze presiune pe aceasta pentru că se poate bloca în timpul utilizării. De asemenea, atunci când se lucrează cu sânge, turbina trebuie să fie curățată foarte bine și în interior.

Există, de asemenea, turbine dentare de unică folosință. Acestea sunt realizate din plastic și sunt ideale pentru pacienții care au un risc major de trasmitere a patogenilor. Aceste turbine de unică folosință sunt uneori cerute și de pacienții care se tem de transmiterea unor anumite afecțiuni, fiind un avantaj major dacă le aveți în cabinet și le oferiți această opțiune.

Indiferent de turbina pe care care o alegeți, fie că vorbim despre o turbină cu un led, fie că vorbim despre o turbină cu 5 led-uri, cu conexiune midwest sau borden, întreținerea corectă a acesteia vă ajută să vă bucurați cât mai mult timp de ea.